Spartan BodyWeight a Chili Fitness2-ben!

A Spartan Training eredete

A Spartan Training edzésmódszer megalkotója a Finnországban élő Antti Nurmi. Antti finn harcművészeti, küzdősport és önvédelmi oktató. Közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a harcművészetek terén, és több mint 10 éves kapcsolat fűzi a funkcionális tréningekhez. 14 évig oktatott Krav Magát, küzdött MMA, Grapling és Kick Box versenyeken. Sokoldalú edző, aki az erőt a technikával ötvözi. Lenyűgöző mennyiségű tudást adott át a funkcionális edzés tekintetében Finnországban és Európa több más országában egyaránt. Antti a Defendo önvédelmi rendszer egyik vezető oktatójaként rendszeresen tart nemzetközi szinten rendvédelmi- és önvédelmi instruktori képzéseket. Finnországban a kettlebell (girja) edzés egyik úttörőjének számít.

De mi is az a Spartan Training?

A Spartan Training egy modern funkcionális edzésrendszer, mely eredendően a harcművészek és küzdősportokat űzők számára lett kifejlesztve, azonban egyszerűsége és eredményorientáltsága miatt a fitnesztermekbe is eljutott mára. A Spartan Training rendszernek az erő-állóképesség fejlesztése, a „pszichikai erőnlét” fokozása és a robbanékony, mozgékony testkompozíció megalkotása a célja. Igényes, tudatos, kitartó emberek edzése. A harcművészeti és a katonai kiképzés elemeit alapul vevő, bootcamp elemeket ötvöző funkcionális edzés.

Ebben az edzésmódszerben minden megtalálható, ami a súlyzós edzést, az erőléti edzést és a strechinget ötvözi.

•           girja- azaz kettlebell gyakorlatok;

•           gumiszalagos gyakorlatok;

•           testmobilizációs gyakorlatok;

•           mentális fejlesztő gyakorlatok;

•           páros edzés-társas gyakorlatok;

•           hammer és kalapács gyakorlatok;

•           saját testtömeges gyakorlatok;

•           sledge training;

•           izomregenerálás, 3D-nyújtás és ennek gyakorlatai;

•           sportspecifikus igényű gyakorlatok.

A metódus jelenleg négy fő edzésmódszer köré csoportosítható, melyek önállóan is komplett edzésrendszert alkotnak (Girja, Fighter, Barbell, BodyWeight). Természetesen vannak átfedések köztük mind elméleti, mind gyakorlati téren, de az eszközök és a célok függvényében akadnak különbségek is.

 Spartan BodyWeight a Chili Fitness 2-ben

A Spartan BodyWeight a Spartan Training legfrissebb tagja. A Spartan BodyWeight edzésrendszer saját testsúlyos funkcionális edzés, ami különböző erő-állóképesség fejlesztő, streching, rehab, prehab, mobilitás, stabilitás, plyometrikus, koordináció fejlesztő stb. gyakorlatokat tartalmaz. Ötvözi a harcművészet és a torna, a fitnesz és a rehabilitáció elemeit úgy, hogy az mindenki számára könnyeden elérhető, megérthető és kivitelezhető legyen. Ebben az óratípusban nem használunk külső eszközöket, csak a saját testünket, illetve a társunk testsúlyát a páros gyakorlatoknál. Könnyen elsajátítható edzéstípus, minden egészséges ember végig tudja csinálni. 60 perces intenzív óra, a magas pulzusszám miatt állóképesség fejlesztő, erősítő-alakformáló edzés, ami nagy hangsúlyt fektet a “core” izmok fejlesztésére is.

Az edzés tartalma:

•           saját testsúlyos gyakorlatok alapja;

•           mobilitás fejlesztése;

•           erőfejlesztés saját testsúlyos gyakorlatok segítségével;

•           saját testsúlyos technikai versenyek/kihívásokban szereplő gyakorlatok (pl: kézen állás, fejenállás, húzódzkodások crossfitt alapok);

•           felhúzásos gyakorlatok (gumikötéllel stb);

•           állati mozgások, járások, testmobilizáció mozgásos folyamatokkal;

•           fitness alapok megtanulása egyéni és csoportos szinten.

A rendszer jelszava “Never Give Up!”, vagyis “Soha Ne Add Fel”! Ez a hozzáállás teszi egyedivé a Spartan módszert. Vagyis itt nem csak a fizikai edzésekről szól a dolog, hanem a megfelelő motiváció megtalálásáról és a saját korlátok ledöntéséről is. Megtanulod használni a  tested, és azt, hogy hogyan legyél/maradj fitt és egészséges!

Ha kitartó vagy, nem ijedsz meg a nehezebb gyakorlatoktól, ha száraz, definiált testet szeretnél, ha kell egy kihívás, ez a Te edzésed!

Minden kedden 19 órától csoportosan, illetve személyi edzés keretein belül is a Chili Fitness 2-ben.

Keresd Balogh Dávid személyi edzőt, Spartan BodyWeight oktatót!

További információ és órarend a www.chilifitness2.hu oldalunkon.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .