Fahéjas-vaníliás kosárka eperrel és kókuszhabbal

Fahéjas-vaníliás kosárka eperrel és kókuszhabbal

Vasárnap délutáni sütés végeredménye:) Nagyon fini lett!

Hozzávalók 6 db kosárkához:

A tésztához:

200 g zsírszegény / sovány túró
75 g zabkorpa
25 g semleges ízű, vagy vaníliás fehérjepor (vagy helyette plusz 25 g zabkorpa)
pici fahéj, ízlés szerint
1 kk. őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
60-70 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 14 tabletta porrá törve)
csipet só
A kókuszhabhoz:
2 tojásfehérje
csipet só
ízlés szerint édesítő
30 g kókuszreszelék
100-200 g eper ízlés szerint

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem áll össze, pár csepp tejet adhatunk hozzá. Szilikonos muffinforma 6 mélyedését egyenletesen kibéleljük, hogy kosárka formát kapjunk. 170-180 fokos sütőben megsütjük, 8-10 perc alatt. A formában hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéket a csipet sóval gőz fölött kemény habbá verjük, a habverés vége felé adjuk hozzá az édesítőt. Evőkanállal, néhány mozdulattal belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Az epret ízlés szerinti darabokra vágjuk, egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit a kosárkák alján eloszlatjuk. Erre elosztjuk a habot, majd a tetejét eperdarabokkal díszítjük. Hűtőben tároljuk.

Tápérték adatok:
Egy adagban (6 kosárka):
Kcal:812,45 Szénhidrát:64,41 g Fehérje:70,86 g Zsír:31,52 g
Egy kosárkában:
Kcal:135,41 Szénhidrát:10,74 g Fehérje:11,81 g Zsír:5,25 g

Fogyasszátok egészséggel!

Süli Judit – személyi edző

10984792_903258453037920_1841574662_n


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.