Döntött törzsű evezés

Legújabb cikkünkben egy hátizom gyakorlatról esik szó, mely leginkább a hát vastagítására szolgál. Ez nem azt jelenti, hogy hölgyek ne végezhetnék, sőt…

Döntött törzsű evezés

Kiindulási helyzet:
Fogj egy kétkezes rudat, állj szűk terpeszben, döntsd előre a törzsed 45-90°-ban, EGYENES háttal! Ejtsd előre a vállövet úgy, hogy kimozdítod a felkarcsontot a váll ízületi tokjából, de csak annyira, hogy ne görbüljön be a hátad!

Mozdulat:
Először helyezd vissza a felkarodat az ízületi tokba, utána hajlítsd a könyöködet addig, amíg a rúd el nem éri a hasadat. Állítsd meg az összehúzódás pillanatában, majd szép lassan engedd vissza, kihangsúlyozva a negatív szakaszt.

Tipp:
A gyakorlatot végezheted felső-madárfogással, alsó-madárfogással és kampófogással. A fogás szélességén is változtathatsz.
A könyököt általában szűken, rézsutosan tartjuk, de változtathatunk szélességén, ha másképp kívánjuk stimulálni a hátizmokat. Továbbá a törzs dőlési szöge is változhat, annak függvényében, hogy a hát felső illetve középső szakaszát kívánjuk kihangsúlyozni.

Eszközök:
A kétkezes rúdon kívül végrehajthatod T-rudas evező gépen, Hammer Strength felhúzó gépen (talicska), egykezes súlyzókkal és akár Smith keretben is. Ez utóbbi a kényszerített, nem ívelő mozgáspálya miatt egészen más érzést nyújt a többihez képest, érdemes kipróbálni.

Remélem tudtam új ötleteket adni, és akik eddig rosszul végezték a gyakorlatot (mert sokan vannak), azoknak felnyitottam a szemét.
Horváth András

dtn_01_j dtn_02 dtn_03 dtn_04


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .